США загрожує РФ новими санкціями: "повстанці" на сході України озброєні так само, як у Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США загрожує РФ новими санкціями: "повстанці" на сході України озброєні так само, як у Криму

Світ
2356
Держсекретар США Джон Керрі попередив главу МЗС Росії Сергія Лаврова , що Москву чекають нові наслідки, якщо вона не зробить кроки щодо нормалізації ситуації на сході України, повідомив держдепартамент США у своєму офіційному Twitter -акаунті. При тому було прямо вказано на те, що “повстанці” у Донецькій області , захоплюючі держустанови, озброєні “російською зброєю” і одягнені в ту ж уніформу, що й російські військові, що діяли в Криму.
Як це нерідко трапляється, версія телефонної розмови між главами дипвідомств від російського МЗС неабияк відрізняється: про загрозу нових санкцій ні слова, але багато сказано про те, що Керрі “не зміг представити докази втручання російської сторони”.
Міністри зовнішньополітичних відомств двох країн обговорили кризу навколо України в телефонній розмові, що відбулася за ініціативою американської сторони. Керрі висловив глибоку заклопотаність тим , що нинішні акції протесту в декількох містах на сході України могли направлятися зовнішньою силою.
Раніше з посиланням на поширену повідомлення МЗС РФ повідомлялося, що Лавров в ході розмови попередив Керрі, що планована на 17 квітня чотиристороння зустріч з врегулювання української кризи буде зірвана, якщо стосовно жителів південного сходу України буде застосована сила. 17 квітня в Женеві мають відбутися переговори представників Росії, США, України і Євросоюзу.
У Києві також упевнені в причетності Росії до виступів сепаратистів у південно-східній частині України. “Влада України розглядає факти сьогоднішнього дня як прояв зовнішньої агресії з боку РФ”, – заявив глава українського МВС Арсен Аваков , коментуючи ситуацію із захопленням адміністративних будівель в Донецькій області.
З цілого ряду населених пунктів області на сході України прийшли в суботу повідомлення про захоплення адміністративних будівель чи відділень міліції. Тривожності додали повідомлення про блокпостах і “зелених чоловічків”, уніформою та озброєнням нагадують “загони самооборони Криму”.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас