Київ має шанс знову стати "матір'ю міст руських" - мер Праги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ має шанс знову стати "матір'ю міст руських" - мер Праги

Світ
4486
Якщо Україна має намір стати альтернативою Росії, то в суспільстві має відбуватися діалог, тоді у Києва буде шанс вдруге стати “матір’ю міст руських”. Про це на сьомому форум у Києві сказав мер Праги Томаш Гудечек. Мер Праги вважає, що, перш за все, в розколотому українському суспільстві має вестися діалог, оскільки без діалогу в суспільстві немає демократії.
“Дуже важливо також забезпечити верховенство права для всіх і захист майнових прав, чого ми не спостерігали в пострадянському суспільстві в ефектний спосіб”, – зазначив Т.Гудечек.
Водночас глава чеської столиці переконаний, що прагнення українського народу створити альтернативу путінській Росії вимагають великої громадянської мужності та забезпечення контактів із Заходом. При цьому починати треба зі столиці Києва, де добре розвинене громадянське суспільство.
“Якщо у вас вистачить мужності на такий крок, то перш за все, такий крок має починатися саме з Києва, де більш розвинене громадянське суспільство, університети, студентство, кращий ґрунт для плюралізму та громадського дискурсу. Якщо це відбудеться, то Київ може стати ще раз “матір’ю міст руських”, і це буде найкраще, що може статися для України, для Європи і, нарешті, для Росії теж”, – заявив Гудечек.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас