Франція "закатає" в найдорожчу трасу країни понад 1,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція "закатає" в найдорожчу трасу країни понад 1,5 млрд євро

Світ
545
Влада Франції виділить 1,66 мільярда євро на будівництво прибережної магістралі на острові Реюньон в Індійському океані. За даними видання, проект вже отримав назву «найдорожчої дороги Франції», незважаючи на те, що її довжина складе всього 12 кілометрів. На один кілометр будівництва буде витрачено 133 мільйони євро, а один метр обійдеться владі в 133 тисячі євро. При цьому, ціна ще може зрости.
Як з’ясувалося, нова траса розташується на палях над морем і складатиметься з трьох смуг у кожну сторону. Дорога зв’яже адміністративний центр Сен-Дені з портом Реюньона.
Безпрецедентна ціна будівництва зумовлена тим, що магістраль має витримувати складні метеоумови, зокрема, ураганний вітер, пориви якого можуть досягати 150 кілометрів на годину. Закінчення реалізації проекту заплановано на 2021 рік.
Глава Реюньона Дідьер Роберт вважає магістраль абсолютно необхідною, оскільки дорога, яка зараз пролягає по узбережжю, закривається близько 40 разів на рік через хвилі і загрози зсувів.
Проект, однак, викликав обурення екологів, а також працівників транспортної системи, які вже подали п’ять позовів до суду в надії зірвати будівництво. Примітно також, що гроші на створення магістралі будуть виділені незважаючи на економічну кризу у Франції. У Парижі сподіваються, що частину витрат на будівництво траси візьме на себе Євросоюз.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас