США введуть проти Росії нові санкції - за угоду з Іраном на $20 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США введуть проти Росії нові санкції - за угоду з Іраном на $20 млрд

Світ
5143
Міністр фінансів США Джек Лью попередив російського колегу Антона Сілуанова про нові санкції. Як повідомляє агентство Reuters, приводом для них може стати не тільки ситуація навколо України, а й можлива угода з Іраном.
За словами Лью, Москва може бути покарана за участь в угоді приблизною вартістю $20 млрд про придбання іранської нафти в обмін на російське устаткування і товари. Він вважає, що операція буде суперечити домовленостям міжнародної “шістки” і Тегерана, відповідно до яких переговорники погодилися лише на незначне пом’якшення санкцій в обмін на призупинення ядерної програми Ірану.
Лью підкреслив, що в разі укладення угоди під санкції потраплять всі причетні до неї особи.
Державний департамент США вже висловлював невдоволення економічними переговорами між Росією та Іраном. Представник МЗС Сергій Рябков 9 квітня заявив РІА “Новинам”, що у відомстві “вже чули попередження американських колег”, охарактеризувавши підхід Вашингтона як створення “штучних перешкод” для розвитку російсько-іранського співробітництва.
Економічні переговори Росії та Ірану активізувалися наприкінці минулого і на початку цього року. Москва вважає, що угода з Іраном не порушить введені відносно Тегерана міжнародні санкції. Але Росія підписалася тільки під санкціями Ради безпеки ООН, а односторонні обмеження, прийняті США і Євросоюзом, вважає протизаконними.
Обговорили міністри фінансів Росії і США і ситуацію в Україні. Американський чиновник заявив, що кризу слід вирішувати дипломатичними методами, але при цьому сказав Сілуанову, що Вашингтон може ввести додаткові санкції, якщо Москва продовжить “ нагнітати напруженість”. Лью запропонував Росії приєднатися до “зусиль світової спільноти з оздоровлення української економіки”.
У свою чергу Сілуанов зазначив, що Росія готова надати фінансову допомогу сусідам, додавши, що Москву непокоїть заборгованість України за газ у розмірі $2,2 млрд.
Вашингтон в газовому питанні встає на бік України. Офіційний представник Державного департаменту Дженніфер Псакі цієї ночі заявила, що ціни, встановлені Газпромом для Києва, не є ринковими. За її словами, США допоможуть Україні вирішити питання з поставками газу.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас