Естонія заморозила активи фірм самопроголошеного мера Севастополя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія заморозила активи фірм самопроголошеного мера Севастополя

Кримінал
1535
Естонія заморозила активи фірм, які пов’язані з нелегітимним головою Севастополя Олексієм Чалим.
Це підтвердили в департаменті поліції країни.
Дві компанії займалися на території прибалтійської держави продажем промислової електроніки.
Нагадаємо, що самопроголошений голова міськради Севастополя Олексій Чалий, скориставшись правом законодавчої ініціативи, передав проект Статуту міста Севастополя голові Законодавчих зборів Юрію Дойникову для затвердження депутатами 11 квітня.
У проекті статуту передбачається , що державну владу в Севастополі буде здійснювати вищий законодавчий орган – Законодавчі збори, вища посадова особа – мер, вищий виконавчий орган влади – уряд Севастополя. При цьому посади голови уряду і мера можуть займати як дві різні людини, так і одна. У документі також наголошується , що мер Севастополя обирається депутатами Законодавчих зборів.
У розробці проекту Статуту брали участь правові групи мера і Законодавчих зборів, аналіз документа провело Міністерство юстиції Російської Федерації та фахівці Московського юридичного університету імені О.Е. Кутафина .
Нагадаємо, що минулого місяця ЄС оприлюднив список російських і українських офіційних осіб, щодо яких вводяться санкції, серед яких значився і Олексій Чалий.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас