США надасть Україні ще $1 млрд. - для пом'якшення газового удару з боку РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США надасть Україні ще $1 млрд. - для пом'якшення газового удару з боку РФ

Кредит&Депозит
2023
Сполучені Штати нададуть 1 млрд. доларів кредитних гарантій Україні для того, щоб пом’якшити удар від збільшення ціни енергоносіїв і пом’якшення ефекту цього кроку для українського населення. Про це заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд повідомила під час 7-го Київського форуму.
“У контексті угоди з МВФ ми надаємо 1 млрд. доларів кредитних гарантій Україні на основі консультацій з урядом України, для реалізації тих реформ, які ви зараз реалізуєте, але головним чином для того, щоб пом’якшити удар збільшення ціни енергоносіїв та пом’якшення ефекту цього кроку для українського населення”, – повідомила В.Нуланд.
Також, за її словами, більш ніж 170 млн доларів США надасть Україні протягом наступного року на підтримку інших програм, які виконує український народ і уряд, щоб допомогти Україні реформувати свій сектор державних закупівель в контексті закону, який був прийнятий сьогодні, щоб народ знав, як використовуються бюджетні кошти для реформування енергетичного сектора, і “забезпечити диверсифікацію джерел, щоб більше вас жоден постачальник не тримав за горло”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас