В Україні заблоковано рахунки оточення Януковича на 2,2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні заблоковано рахунки оточення Януковича на 2,2 млрд грн

Казна та Політика
1442
Державна служба фінансового моніторингу України заблокувала протягом березня 2,2 млрд грн на банківських рахунках 67 представників колишньої влади.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
Кошти заблоковані в рамках розслідування фактів відмивання коштів, отриманих від корупційних діянь, розкрадання і привласнення державних коштів та майна колишнім Президентом України, його близькими, а також посадовими особами колишнього уряду і пов’язаними з ними особами, а також у рамках розслідувань щодо осіб, причетних до організації навмисного масового вбивства людей і сепаратистської діяльності на території України.
“Виявлено рахунки 67 фізичних осіб та заблоковано грошові кошти:
- На банківських рахунках на суму 261,1 млн грн, 15 млн доларів, 2,6 млн євро і 0,4 млн рос. рублів, дорогоцінних металів (золота і срібла) загальною вартістю 3,0 млн грн, а також акції загальною вартістю 1,1 млрд гривень;
- На банківських рахунках 7 юридичних осіб, пов’язаних з вищезазначеними фізичними особами, кошти на загальну суму 630,9 млн гривень.
Загальна сума заблокованих Держфінмоніторингом коштів за березень еквівалент української гривні становить – 2,2 млрд грн”, – сказано в повідомленні.
Крім того, Держфінмоніторинг направив запити до підрозділів фінансових розвідок 136 країн світу для блокування активів.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас