Ізраїль запустив супутник, який стежитиме за Іраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль запустив супутник, який стежитиме за Іраном

Світ
164
Ізраїльські військові в середу відправили в космос черговий розвідувальний супутник “Офек-10”, пише видання Jerusalem Post з посиланням на міністерство оборони країни, передає РИА Новости.
“Офек-10” є останньою моделлю серії супутників “Офек”, які розробляє корпорація Israel Aircraft Industries. Як і попередні супутники цієї серії, “Офек-10” був запущений з військово-повітряної бази “Пальмахим”, на південь від Тель-Авіва, за допомогою ракети-носія “Шавіт”. Супутник вийшов на задану орбіту незабаром після запуску. Тепер йому належить пройти серію тестів для перевірки функціонування ключових систем.
Місцеві ЗМІ стверджують, що основне призначення супутника – стеження за Іраном, чию ядерну програму в Ізраїлі вважають головною загрозою своїй безпеці. Як наголошується в повідомленні міністерства оборони, супутник оснащений сучасним обладнанням, що дозволяє здійснювати фотозйомку в будь-який час доби і за будь-яких погодних умов.
Останній запуск супутника серії “Офек”, що на івриті означає “горизонт”, відбувся в 2010 році. Як відзначає видання Arutz Sheva, після запуску “Офек-10” ізраїльське угрупування розвідувальних супутників налічує шість апаратів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас