У Криму з'явиться федеральний університет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму з'явиться федеральний університет

Світ
856
Федеральний університет буде створений на базі Таврійського університету імені Вернадського.
У Криму планується створення нового федерального університету на базі Таврійського університету імені Вернадського. Про це в інтерв’ю Известиям розповів міністр освіти і науки РФ Дмитро Ліванов.
“Ми плануємо створення нового федерального університету в Криму на базі Таврійського університету імені Вернадського. Ми зробимо так, щоб цей проект був відкритий для всіх вузів Севастополя і Криму, щоб будь-який кримський вуз міг увійти до складу створюваного федерального університету”, – сказав він.
При цьому Ліванов не відкидає, що до складу нового федерального університету увійдуть і деякі наукові організації, які працюють сьогодні в Криму. “Але це буде зроблено тільки за умови їх готовності та бажання”, – додав він.
Міністр пояснив, що в 2014 році для випускників кримських шкіл ЄДІ не буде обов’язковим, вони зможуть його здавати “на добровільній основі, за бажанням”.
“Для кожного випускника створять всі умови для вступу до російських вузів або на території Криму, або за його межами. Для цього будуть внесені необхідні зміни до нормативної бази, і якщо необхідно, то і до закону Про освіту”, – розповів Ліванов.
Міністр також розповів, що протягом літа буде проведено перенавчання всіх 20 тис. вчителів кримських шкіл. “Також кожного школяра Криму і Севастополя забезпечимо комплектом російських підручників, щоб з 1 вересня школи розпочали навчання за російськими програмами”, – додав він.
За літо, за словами міністра, також планується почати приведення інфраструктури кримських шкіл у відповідність з сучасними вимогами.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас