В Україні скасовано утилізаційний збір на імпортні та переобладнані авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні скасовано утилізаційний збір на імпортні та переобладнані авто

Казна та Політика
6419
Рада скасувала утилізаційний збір. За відповідний законопроект у другому читанні і в цілому проголосували 228 депутатів.
“Проектом передбачається звільнення від оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу на підакцизний легковий автомобіль”, – йдеться в пояснювальній записці.
Метою законопроекту є зниження податкового навантаження і сприяння розвитку малого та середнього підприємництва, що здійснюють переобладнання автомобілів-фургонів, призначених для перевезення вантажів, на автомобілі, призначені для пасажирських перевезень, забезпечення соціально-економічного розвитку регіонів.
Суми утилізаційного податку з нових легкових автомобілів складають від 4,73 до 30,2 тис. грн, старих – 9,46-60,5 тис. грн залежно від об’єму двигуна, інших ТЗ – від 8,8 тис. до 14,7 тис. грн для нових і від 17,6 тис. до 29,4 тис. грн для старих залежно від маси.
Стягування акцизного збору на легкові автомобілі (та інші транспортні засоби для перевезення людей, крім автобусів), переобладнані з ввезених в Україну непідакцизних вантажних автомобілів, набуло чинності з 1 січня 2014 року. Дане нововведення торкнулося бізнесу “перегонників” та підприємств з переобладнання, яких багато в західній Україні, і викликало протести підприємців.
За статистичними даними, з урахуванням дії цих зборів, в січні-березні поточного року первинні реєстрації автомобілів, що були в експлуатації, скоротилися на 87% до аналогічного періоду 2013 року.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас