Північний флот Росії отримає есмінець проекту «Лідер» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Північний флот Росії отримає есмінець проекту «Лідер»

Світ
692
Склад Північного флоту Росії до 2020 року поповниться 40 новими кораблями і суднами забезпечення, включаючи «есмінець нового проекту». Про це, як повідомляє ИТАР-ТАСС, заявив командувач Північним флотом адмірал Володимир Корольов. Назву проекту перспективного есмінця він не уточнив, проте, найімовірніше, йдеться про корабель проекту «Лідер», розробка якого ведеться в даний час.
За словами Корольова, в числі нових кораблів для Північного флоту ─ шість атомних і неатомних підводних човнів, два великі десантні кораблі, п’ять фрегатів, п’ять базових тральщиків і 21 судно забезпечення. Згідно з чинною держпрограмою озброєнь, до 2016 року корабельний склад флоту має оновитися на 50 відсотків, а до 2020-го ─ на 85 відсотків.
Про те, що російський флот до 2020 року отримає есмінець нового проекту, в кінці березня 2014-го заявив заступник міністра оборони Росії Юрій Борисов. Загалом військові мають намір розмістити замовлення на будівництво серії з шести кораблів такого типу. Точні технічні характеристики перспективного есмінця поки невідомі. В даний час в одночасному опрацюванні знаходяться два варіанти корабля ─ з газотурбінною та атомною силовими установками.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас