Євросоюз подав до СОТ позов проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз подав до СОТ позов проти Росії

Світ
2797
Євросоюз подав до Світової організації позов проти Росії через заборону на постачання свинини з Європи, повідомив представник Єврокомісії Фредерік Вансан у вівторок, 8 квітня.
Як зазначає агентство, Росія зберігає свою заборону, оскільки Єврокомісія не може гарантувати відсутність загрози зараження м’яса в Європі на африканську чуму свиней.
“Після декількох місяців проведення двосторонніх консультацій з Росією і численних безрезультатних спроб вирішити проблему поставок свинини на двосторонньому рівні Єврокомісія ухвалила рішення винести цю проблему до СОТ. Сьогодні Євросоюз офіційно запустив розслідування в рамках СОТ проти російської заборони на імпорт свиней, свіжої свинини та низки харчових продуктів з Євросоюзу”, – сказав Вансан.
Це вже другий позов ЄС до СОТ проти Росії. Перше розслідування було розпочато в минулому році стосовно утилізаційного збору на автомобілі іноземного складання.
Нагадаємо, Управління Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Російської Федерації з 7 квітня ввело обмеження на транзит живих свиней через територію України, Литви та Польщі.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас