Росія вимагає від України не видавати технологію виробництва ракет "Сатана" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія вимагає від України не видавати технологію виробництва ракет "Сатана"

Казна та Політика
12629
МЗС Росії стурбований повідомленнями ЗМІ про переговори підприємства “Південмаш” (Дніпропетровськ) з представниками деяких країн про продаж технології виробництва міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) важкого класу Р-36М2 “Воєвода” (у класифікації США і НАТО ракетам присвоєно назву “Сатана”).
Про це йдеться в коментарі МЗС РФ.
Відомство нагадує, що Україна є членом Режиму контролю за ракетною технологією і підписантом Гаазького кодексу поведінки щодо запобігання розповсюдження балістичних ракет. Зокрема, за даними РФ, вона несе зобов’язання “виявляти особливу стриманість при розгляді питання про передачу технології створення ракет, здатних нести корисне навантаження понад 500 кг на відстань більш ніж 300 км”.
“При цьому, відповідно до Керівних принципів РКРТ, найбільш вірогідним підсумком розгляду має бути відмова в таких передачах. Крім того, учасники ДКП зобов’язуються не сприяти, не підтримувати і не допомагати іншим країнам у розвитку програм створення балістичних ракет, здатних нести зброю масового знищення. МБР «Воєвода», без сумніву, підпадає під викладені вище критерії”, – сказано в коментарі.
Варто відзначити, що ракети Р-36М2 “Воєвода” продовжують перебувати на озброєнні Ракетних військ стратегічного призначення Росії.
Незважаючи на те, що “Воєводи” зняли з виробництва, їх досі обслуговують українські фахівці.
Раніше в Інтернеті з’явилася інформація про переговори “Південмашу” з Туреччиною щодо продажу технічної документації і технологій виробництва ракет “Воєвода”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас