У Казахстані посилять покарання за сепаратизм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Казахстані посилять покарання за сепаратизм

Світ
678
У Казахстані планується посилити покарання за сепаратистську діяльність. Про це повідомляє Tengrinews з посиланням на представницю Генеральної прокуратури республіки Арман Аяганову.
Більш жорстке покарання, як наголошується, передбачено проектом нового Кримінального кодексу Казахстану. Зокрема, за заклики до «незаконної, неконституційної зміни територіальної цілісності Республіки Казахстан» винному загрожуватиме позбавлення волі строком до семи років. У разі, якщо такого роду протизаконна агітація ведеться з використанням службового становища, покарання може становити до 10 років в’язниці.
У чинній редакції КК стаття 170 («Заклики до насильницького повалення або зміни конституційного ладу або насильницького порушення єдності території Республіки Казахстан») передбачає покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі строком до п’яти років. За сепаратистські заклики в ЗМІ винні можуть бути покарані штрафом або позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
Проект нового КК Казахстану розроблений за ініціативи президента Нурсултана Назарбаєва. Зараз він знаходиться на розгляді парламенту.
Відповідальність за сепаратизм найближчим часом має намір посилити також влада України. Відповідний законопроект Верховна Рада планує розглянути у вівторок, 8 квітня. Цьому передувала втрата Україною Криму, який перейшов до складу РФ, а також серія проросійських виступів на сході України, під час яких висувалися вимоги про самовизначення регіону.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас