Японія розпочала комерційний видобуток сланцевої нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія розпочала комерційний видобуток сланцевої нафти

Енергетика
1130
Японська нафтова корпорація Japex розпочала видобуток сланцевої нафти в префектурі Акіта на півночі острова Хонсю, повідомляє Reuters. Раніше комерційна розробка сланцевих ресурсів в країні не велася.
Початковий обсяг видобутку на нафтогазовому родовищі Аюкава становитиме всього 220 барелів на добу. Наприкінці травня компанія почне видобуток на родовищі Фукумедзава по сусідству.
Зараз загальний обсяг видобутку нафти в країні становить близько 77 тисяч барелів на добу. З них Japex видобуває трохи менше третини.
Через поступової відмови від атомних електростанцій внаслідок аварії на Фукусімі Японія потребує інших джерел енергії, в першу чергу нафти і газу. Однак власний видобуток задовольняє потреби країни на лічені відсотки, тож майже всі енергоносії острівній державі доводиться імпортувати з-за кордону.
Запаси сланцевої нафти в префектурі Акіта оцінюються в 100 мільйонів барелів. Це дорівнює всього лише восьми відсоткам від сумарного споживання країни на рік.
Інтерес до сланцевої нафти в світі збільшився колосально в останні кілька років, що було викликано технологічними змінами, що дозволили видобувати цей вид вуглеводнів з прибутком. Крім того, позитивну роль зіграли і високі ціни на світовому ринку, внаслідок яких високий за собівартістю видобуток сланцевих ресурсів є рентабельним.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас