Бойкот російського бензину відчутно вдарить по економіці Росії - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойкот російського бензину відчутно вдарить по економіці Росії - думка

Енергетика
2529
Відчутним ударом по економіці Росії буде бойкот російських нафтопродуктів споживачами в Україні. Таку думку висловив президент українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
“Якщо українці хочуть справді почати бойкотувати російські товари, то, перш за все, повинні відмовитися від купівлі бензину. Причому купівлі бензину на всіх заправках в Україні, а не тільки ТНК або Лукойл. Так як у нас більша частина бензину – це російський бензин або білоруський бензин з російської нафти, хоча і продається такий бензин під неросійськими брендами. У нас трохи неросійського бензину продають компанії Укрнафта і компанії Коломойського. Всі інші продають російський бензин, або роблять бензин з російської нафти”, – зазначив Охріменко. За його словами, теоретично можна купувати бензин в ЄС.
“Але для цього потрібно спочатку домовитися з ЄС, і, найголовніше, погодитися, що ціни на бензин в Україні будуть як в ЄС”, – підкреслив експерт. Нагадаємо, в Україні триває бойкот різних російських товарів у відповідь на анексію Криму.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас