Власник Zara і Bershka відмовився від відкриття магазинів в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник Zara і Bershka відмовився від відкриття магазинів в Криму

Фондовий ринок
2083
Найбільший іспанський рітейлер одягу Inditex вирішив відмовитися від відкриття своїх точок у Криму. Inditex повідомляв, що навесні відкриє 6 магазинів своїх брендів в ТРК “Меганом” в Сімферополі, повідомляє retai.net.
Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Massimo Dutti і Oysho загальною площею 5 тис. кв. м мали відкритися в “Меганомі” ще 21 березня 2014 року. За свідченням відвідувачів ТРК, у всіх торгових точках вже був розвішаний одяг з цінниками. Але відкриття магазинів так і не відбулося, а кілька співробітників і покупців торгового центру кажуть, що бачили, як одяг пакували назад в мішки.
У відділі маркетингу “Меганома” підтвердили, що компанія Inditex відкладає вихід на кримський ринок. “Київський офіс Inditex не відкриватиме магазини. У нас був договір з ними, але тепер ми будемо співпрацювати з російським офісом. Тому відкриття магазинів поки що відкладається, але невідомо, на скільки”, – сказала представник торгового центру.
Джерело в ТРК “Меганом” розповіло, що “в торгових центрах Криму ситуація дуже складна: не тільки західні орендарі перебувають у підвішеному стані – є побоювання, що й українські орендарі можуть піти”.
Довідка: Inditex Group заснована в 1985 році іспанським бізнесменом Амансіо Ортегою (замикає трійку найбагатших людей світу за версією Forbes зі статком у $64 млрд). Група Inditex управляє більш ніж 6 тис. магазинів в 87 країнах світу під брендами Zara, Oysho, Massimo Dutti, Bershka, Pull&Bear, Zara Home, Stradivarius, Uterque та ін. У Росії станом на 31 січня 2014 року працювало 386 магазинів Inditex, в Україні – 52.
Чистий прибуток Inditex в 2013 році становив €2,4 млрд, виручка – €16,7 млрд. Дані про обсяг продажів в Росії і в Україні компанія не розкриває.
ТРК “Меганом” відкрився навесні 2013 року. Власником об’єкта після придбання 50% акцій ТОВ “Кримська девелоперська компанія” через кіпрський офшор став народний депутат від ПР Василь Хмельницький.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас