Кремль хоче розділити Європу на нові сфери впливу - генсек НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кремль хоче розділити Європу на нові сфери впливу - генсек НАТО

Світ
1150
Ніхто в Північноатлантичному альянсі (НАТО) не хоче повертатися до часів “холодної війни”. Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.
“Ніхто в НАТО не хоче повертатися до часів “холодної війни”, але ми бачимо, як Кремль намагається повернути час назад і розділити Європу на нові сфери впливу”, – написав Расмуссен у своїй статті, опублікованій в газеті Daily Telegraph.
Разом з тим генсек зазначив, що НАТО змушене було відповісти на російську політику в Україні. “Завдяки нашим союзникам по обидві сторони Атлантики, ми більш ніж подвоїли кількість винищувачів, що патрулюють повітряний простір країн Балтії. Ми патрулюємо небо Польщі та Румунії, за допомогою літаків дальнього виявлення Awacs, союзники збільшили свою присутність в Чорному морі”, – зазначив Расмуссен.
Генсек висловив готовність альянсу “захищати кожного союзника (по НАТО) в будь-який час”.
Нагадаємо, 18 березня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що вступ України в НАТО сьогодні не стоїть на порядку денному.
Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен раніше відзначав, що процес розширення НАТО продовжиться. Вступ країн Східної Європи в цю організацію є “вражаючою історією успіху нашого часу. Але наше завдання ще не виконане”, – повідомив він в інтерв’ю Welt am Sonntag.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас