Чим запам'яталася п'ятниця: НБУ змінив порядок розрахунку офіційного курсу гривні, кримчани масово змінюють рублі на гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим запам'яталася п'ятниця: НБУ змінив порядок розрахунку офіційного курсу гривні, кримчани масово змінюють рублі на гривні

1537
Азаров найняв німецьких адвокатів – щоб оскаржити застосовані проти нього санкції ЄС
Європейські дипломати стверджують, що екс-прем’єр-міністр України Микола Азаров домагається виключення зі списку осіб, до яких ЄС застосував санкції за підозрою в привласненні державних коштів, повідомляє європейське видання EUobserver. За інформацією видання, німецька адвокатська компанія Alber & Geiger представляє інтереси двох українців, які домагаються розморожування активів у ЄС.
Кримчани масово змінюють рублі на гривні – розплачуватися ними невигідно
Кримчани, які нещодавно почали отримувати пенсії і зарплати в російських рублях, масово йдуть у банки і міняють їх на гривні. Справа в тому, що розплачуватися рублями в магазинах сьогодні просто не вигідно. Однак реальний курс в банках значно відрізняється від «фіксованого». У «валютних обмінниках» за один рубль дають 0,30 коп. Якщо обміняти 3800 рублів пенсії назад, то у вас в руках опиняється 1140 гривень. «Навар» становить 14%. Таким чином, розплачуватися рублями в магазинах просто не вигідно. Люди їх здають і користуються українською валютою.
З 1 травня українці можуть розрахуватися за доларові кредити гривнею – НБУ
Національний банк України рекомендував уповноваженим банкам з 1 травня вжити заходи щодо зміни валюти виконання зобов’язань за кредитами, наданими в іноземній валюті, на гривню, повідомила в п’ятницю, 4 квітня прес-служба НБУ. “Правління НБУ, виконуючи рекомендації Міжнародного валютного фонду і Світового банку, надані у контексті реформування фінансового сектора, прийняло постанову від 31 березня 2014 № 182 “Про приведення лімітів відкритої валютної позиції банківської системи України до міжнародних стандартів”. Документ набирає чинності з 1 травня 2014 року”, – наголошується в повідомленні.
НБУ змінив порядок розрахунку офіційного курсу гривні до іноземних валют
З 4 квітня 2014 року офіційний курс гривні до іноземних валют і курс банківських металів визначатиметься Національним банком України на поточний робочий день і діятиме з моменту їх встановлення до наступного перегляду. Офіційний курс гривні до долара США буде розраховуватися як середньозважений курс продавців і покупців, що склався в поточний робочий день за даними Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України.
McDonald’s призупиняє роботу в Криму та евакуює звідти всіх працівників
Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s призупиняє роботу в Криму. “У зв’язку з виробничими причинами, не залежними від McDonald’s, діяльність установ, розташованих в Сімферополі, Севастополі та Ялті, була припинена. Ми сподіваємося, що зможемо відновити їхню роботу, як тільки з’явиться така можливість”, – йдеться в повідомленні. McDonald’s надав можливість всім співробітникам цих установ перевестися в будь-який інший заклад мережі в Україні із збереженням займаних посад, окладів і тарифів, оплатою переїзду співробітників та членів їх сімей на нове місце проживання, а також забезпеченням житла на термін в 3 місяці за рахунок компанії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас