Румунія відмовилася відправляти військовий контингент в Африку - через ситуацію в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Румунія відмовилася відправляти військовий контингент в Африку - через ситуацію в Україні

Світ
955
Румунія відмовилася відправляти військовий контингент у складі однієї тисячі осіб для участі в місії ЄС в Центральноафриканській Республіці, через ескалацію напруженості в Україні, повідомив президент Румунії Траян Бесеску.
«Були великі очікування щодо участі сухопутного контингенту Румунії в цій операції. Але через події в Чорноморському регіоні, ми вирішили обмежитися лише офіцерами Генерального штабу», – зазначив румунський президент.
Рішення про відправлення військової місії ЄС до ЦАР було прийнято на початку січня, коли постійні представники 28 країн ЄС схвалили пропозицію зовнішньополітичної служби про відправлення до ЦАР європейського військового контингенту.
Операція отримала назву EUFOR RCA. Її головна мета – надання тимчасової підтримки у забезпеченні безпеки в столиці ЦАР Бангі, захист місцевого населення і створення умов для надання гуманітарної допомоги.
Рада ЄС призначила керівником місії генерал-майора Філіпа Понтьє. Терміни операції – дев’ять місяців, включаючи тримісячний підготовчий період, який вже розпочався. Місія коштуватиме ЄС майже 26 мільйонів євро.
З березня минулого року в ЦАР не припиняються кровопролитні зіткнення між християнами, що складають половину населення країни, і мусульманами (приблизно 15 відсотків). На початку грудня 2013 року для наведення порядку до ЦАР Франція (колишня метрополія) направила туди військовий контингент чисельністю 1600 військовослужбовців.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас