З 7 квітня для громадян РФ змінюються терміни тимчасового перебування на території України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 7 квітня для громадян РФ змінюються терміни тимчасового перебування на території України

Казна та Політика
2272
З 00.00 години 7 квітня 2014 р. Держприкордонслужба почала здійснювати перевірку виконання громадянами Російської Федерації вимог щодо термінів перебування в Україні. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.
На виконання доручення Кабінету Міністрів України з 7 квітня 2014 р. на громадян РФ поширюватимуться вимоги підпункту 2 пункту другого Порядку продовження терміну перебування та продовження або скорочення терміну тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.02.2012 № 150.
Це рішення було прийняте у відповідь на введення обмежень російською стороною, яка, починаючи з 1 січня 2014 року, встановила схожі терміни перебування на території Російської Федерації для громадян України.
Тепер громадяни Російської Федерації, які на законній підставі прибули в Україну, можуть тимчасово перебувати на її території не більше 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України. У разі виявлення фактів невиконання громадянами РФ вимог щодо терміну перебування на території України під час в’їзду в Україну – співробітники Держприкордонслужби України відмовляти їм у перетинанні державного кордону, а за порушення терміну перебування при виїзді з України будуть притягувати до адміністративної відповідальності.
Дія цієї постанови не застосовуватиметься стосовно громадян РФ, що перетинають російсько-український кордон в рамках Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетину російсько-українського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації від 11.10.2011 року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас