Федеральна резервна система США згорне програму монетарного стимулювання QE вже в жовтні - це відчує увесь світ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федеральна резервна система США згорне програму монетарного стимулювання QE вже в жовтні - це відчує увесь світ

Світ
3467
Федеральна резервна система США (ФРС) згорне програму монетарного стимулювання вже в жовтні цього року, якщо продовжить скорочувати обсяг викупу бондів нинішніми темпами, заявив президент Федерального резервного банку (ФРБ) Далласа Річард Фішер.
“За колишніх темпів зменшення обсягів кількісного пом’якшення, програма буде завершена у жовтні”, – підкреслив Фішер, виступаючи в Гонконзі.
Незважаючи на те, що Центробанк США скорочує обсяги QE, “жовті вогні” на фінансових ринках вказують на те, що інвестори як і раніше беруть на себе надмірні ризики, що загрожує фінансовій стабільності, роз’яснив Фішер.
Федрезерв зменшив щомісячні обсяги придбання боргових зобов’язань, за підсумками трьох останніх засідань – щоразу на $10 млрд, сьогодні ЦБ США викуповує іпотечні та казначейські облігації на суму $55 млрд на місяць.
Зважаючи на той факт, що ринки США “плавають в ліквідності”, потенційна нестійкість фондового ринку і дохідності облігацій “все більше насторожує”, – підсумував Фішер.
Раніше голова ФРБ Сан-Франциско Джон Вільямс заявив, що ФРС повинна почати підвищувати відсоткові ставки в другій половині наступного року і повинна робити це поступово, зберігаючи вартість запозичень нижче нормального рівня включно до 2017 р.
Проте темпи підвищення ставки повинні бути дуже повільними, упевнений голова ФРБ Сан-Франциско. Так, за його логікою, в кінці 2016 р. ставка повинна бути значно нижча за 4%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас