Глава КМДА: у Києві почали зносити незаконні МАФи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава КМДА: у Києві почали зносити незаконні МАФи

Казна та Політика
1718
Столична влада почала демонтаж незаконних МАФів, законні будуть перереєстровувати, а розпорядження екс-голови КМДА А.Голубченка про перерозподіл ринку МАФів скасують. Про це повідомив голова КМДА Володимир Бондаренко.
“Ми почали системну роботу з контролю за дотриманням законності розташування торговельних закладів.
Одним з ключових питань є розташування МАФів. Ця проблема двояка: з одного боку це малий бізнес, що має одну-дві торгові точки і працює роками, з іншого – незаконне розташування торгових точок без будь-яких дозвільних документів.
На сьогодні, вивчивши це питання, я прийняв важливі рішення:
1) Усі МАФи, що з’явилися без будь-якої дозвільної документації, вже демонтуються (сьогодні ми розпочали демонтаж з вулиці Глушкова);
2) Ті МАФи, які працюють роками, мають документи і не викликають заперечення про розташування у жителів, але годують сім’ї та створюють робочі місця, – будуть перереєстровуватися;
3) Так зване розпорядження “Голубченка-Вавриша” про перерозподіл ринку МАФів, коли знищується малий бізнес повністю (люди, що мають один-два кіоски), а все захоплюють три-чотири ділки, буде скасовано! На цьому ринку буде діяти закон!”, – зазначив Бондаренко.
Він також не відкидає, що така велика кількість МАФів-нелегалів, яка почала “насуватися” на Київ, починаючи з лютого, – це ті власники, які були враховані та включені проектом “Голубченка-Вавриша” в схему нового переділу ринку.
“Ми склали карту МАФів, які викликають занепокоєння у населення – будуть здійснені перевірки та вжиті заходи”, – резюмував він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас