Туреччина відмовилася допомагати Україні флотом через енергетичну залежність від РФ - Джемілєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина відмовилася допомагати Україні флотом через енергетичну залежність від РФ - Джемілєв

Світ
2663
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в ефірі телепрограми “Голос Америки” заявив, що Туреччина відмовилася від активної протидії анексії Криму.
За його словами, активним діям Туреччини завадила енергетична залежність, тому що “50% газу вони отримують з Росії, товарообіг між цими країнами становить 38 мільярдів доларів”. Припинення співпраці з Росією загрожувало для Туреччини економічною катастрофою.
Джемілєв додав, що після окупації Криму Росією просив Анкару закрити Босфорську протоку для проходження російських військових кораблів і направити турецький флот до берегів півострова, “щоб агресор не відчував себе так впевнено”. Турецькі дипломати відповіли, що перший з цих кроків суперечить міжнародним угодам з судноплавства, а другий вимагає вирішення НАТО. У підсумку, Туреччина обмежилася заявами про неприйняття анексії Криму і продовжує вважати півострів територією України.
Нагадаємо, 7 березня прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна не покине кримських татар в біді і вимагав від Володимира Путіна захистити права корінного народу Криму.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас