Закредитованість економіки Китаю продовжить рости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закредитованість економіки Китаю продовжить рости

Кредит&Депозит
290
Борг Китаю продовжує збільшуватися значно швидше, ніж зростає економіка, причому така тенденція може зберегтися до 2016 р.
Модель “кредитного зростання” економіки, якої старанно дотримується влада Китаю, поступово починає досягати своїх меж, дисбаланси в економіці досягли японських показників до початку кризи, відомої як “втрачене десятиліття”.
Згідно з результатами опитування Bloomberg аналітики прогнозують, що сукупний обсяг заборгованості уряду країни, корпоративного сектора і домогосподарств може досягти позначки 236,5 ВВП в 2016 р. За підсумками минулого року цей показник досяг позначки 225%. Експерти вважають, що цей показник досягне свого піку в 2018-2019 рр.
Опитані Bloomberg аналітики скептично ставляться до інформації про те, що Комуністична партія Китаю налаштована на зниження боргового навантаження, бо її лідери в першу чергу сфокусувалися на запобіганні сповільненню економічного зростання і підтримці рівня зайнятості.
Обсяг боргу до валового продукту в Китаї вже набагато вищий, ніж в Індії, Бразилії та Росії. Більше того, цей показник перевищив і японський рівень, який був зафіксований незадовго до початку масштабної кризи в країні.
“Китайській владі треба уважно стежити за ситуацією, вони вже вийшли за допустимі межі. Китаю варто сфокусуватися на зниженні ризиків, згладжуванні гострих кутів”, – вважає головний економіст по Китаю RBS Луї Куйс.
Напередодні Держрада Китаю представила пакет можливих заходів, в тому числі збільшення витрат за рахунок продажу облігацій, зниження податкового навантаження, спрямовані на підтримку економіки і ринку праці.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас