Ринок напівпровідників в 2013 році зріс на 5% - Gartner — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок напівпровідників в 2013 році зріс на 5% - Gartner

Світ
144
Світовий ринок напівпровідникової продукції за підсумками 2013 досяг $315 млрд і перевищив показник попереднього звітного періоду на 5%, заявила компанія Gartner. Сукупний дохід 25 найбільших постачальників збільшився на 6,9% протягом минулого року, а ринок пам’яті зріс на 23,5%.
“Після слабкого старту в 2013 році, у зв’язку з надмірністю запасів, зростання доходів збільшилося протягом другого і третього кварталів і стабілізувалося в четвертому кварталі”, – заявив віце-президент Gartner з досліджень Ендрю Норвуд. Він також констатував низку суперечливих тенденцій, зокрема, виробництво персональних комп’ютерів (ПК) знизилося за минулий рік на 9,9%, а прибуток на ринку смартфонів продемонстрували ознаки насичення.
Лідер ринку Intel другий рік поспіль отримав дохід на 1% нижчий, в основному через падіння продажів ПК. Втім, компанія залишається беззаперечним лідером 22 роки поспіль.
Samsung Electronics зберегла другу позицію серед найбільших постачальників напівпровідникової продукції. Примітно, що починаючи з 2002 року корейський виробник майже в два рази збільшив свою ринкову частку.
Qualcomm, яка посіла третє місце, збільшила виручку за минулий рік на 30% завдяки поставкам процесорів для смартфонів з високошвидкісною передачею даних (LTE).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас