Росія хоче купувати електроенергію для Криму - але за ціною не більше $90 за МВт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія хоче купувати електроенергію для Криму - але за ціною не більше $90 за МВт

Енергетика
10551
Росія веде переговори з Україною про постачання електроенергії до Криму за ціною $85-90 за МВт, повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак в інтерв’ю телеканалу Росія 24.
«Переговори йдуть тільки про ринкові ціни, це приблизно 85-90 доларів за МВт», – сказав він.
За його словами, на сьогодні опрацьовуються юридичні механізми. До цього процесу відомство підключило ВАТ Інтер РАО.
«У неї великий досвід, який сьогодні використовується, у тому числі, при вибудовуванні юридичних механізмів роботи з українськими постачальниками електроенергії. Це будуть звичайні експортно-імпортні операції, які дозволять імпортувати електроенергію і відповідно оплачувати її за ринковими цінами», – сказав Новак.
Міністр також зазначив, що раніше поставки з України в Крим здійснювалися на ринкових умовах, республіка отримувала дотації, а тарифи для споживачів були значно занижені.
«З урахуванням можливого підвищення ціни з боку України нам потрібно буде розглядати питання про тарифоутворення. У першу чергу це будуть робити органи держвлади суб’єкта. Зараз вони формують свої регіональні енергетичні комісії в рамках нашого правового законодавства», – сказав він.
Відповідаючи на запитання про можливе субсидування різниці, Новак зазначив, що зараз відбувається оцінка потреб для визначення обсягу фінансових витрат, які потрібні республіці.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас