СБУ: мітингувальників на Майдані розстрілювали співробітники ФСБ Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ: мітингувальників на Майдані розстрілювали співробітники ФСБ Росії

Казна та Політика
10819
Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що є всі підстави вважати, що групи співробітників ФСБ Росії брали участь у плануванні та здійсненні заходів щодо так званої антитерористичної операції в Києві під час масових акцій протесту у лютому 2014 року.
“У нас є обгрунтовані підстави вважати, що саме ці групи, які знаходилися на одному з полігонів СБУ, брали участь у плануванні та здійсненні заходів щодо так званої антитерористичної операції”, – сказав він на брифінгу в четвер у Києві.
“Для нас дуже важлива відповідь Слідчого комітету Російської Федерації. Нас цікавить два питання. Перше – 20-ті числа грудня 2013 року: полігон СБУ, 26 співробітників ФСБ Російської Федерації. Просимо дати відповідь, що робили, їх звання і посади. Середина січня 2014 року – 6 співробітників, громадян Російської Федерації – що робили, з якими завданнями і що планували?”, – сказав Наливайченко.
“Друге – для цих груп за особистою командою Якименка (екс-голова СБУ Олександр Якименко) було виділено не тільки проживання… але і проведений був урядовий зв’язок. Сам Якименко неодноразово приїжджав на доповідь до цих груп. Я не помилився – на доповідь”, – додав Наливайченко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас