Зростаючий сектор послуг не врятує Китай від падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростаючий сектор послуг не врятує Китай від падіння

Світ
455
У Китаї індекс ділової активності (PMI) для невиробничого сектора в березні впав на 0,5 в.п. з лютого до 54,5%, свідчать дані.
Індекс відстежує активність в кількох секторах, включаючи будівництво, програмне забезпечення, авіацію, залізничний транспорт і нерухомість, і розраховується Національним бюро статистики і Китайською федерацією логістики і закупівель (CFLP).
Значення індексу вище 50 відсотків вказує на зростання, в той час як значення нижче 50 відсотків відображає скорочення.
Спад слідує за стрімким підйомом в лютому, коли індекс піднімався з найнижчого рівня за рік, зафіксованого в перший місяць року.
Проте віце-президент CFLP Цай Цзінь не втрачає оптимізму. “Дані за березень показують, що невиробничий сектор як і раніше в межах помірного і відносно швидкого зростання”, – відзначає Цай.
Він пояснює невелике ослаблення в минулому місяці спадом в туристичному бізнесі, транспорті та секторі громадського харчування, після високого попиту під час свята Весняного фестивалю з 31 січня по 6 лютого.
Субіндекс нових експортних замовлень виріс на 3,4 в.п. до 51,7% у попередньому місяці.
Зайнятість збільшилася на 0,5 в.п. до 51,4%, в ​​той час як витрати також зросли на 0,5 в. п. до 49,5%.
У середу уряд Китаю заявив, що планує прискорити будівництво залізничних ліній і урізати податки для невеликих компаній, цього року це перший конкретний крок для стимулювання активності.
“Ступінь урядової допомоги надто скромна, і швидше за все вона спрямована на прискорення темпів зростання ВВП до запланованих 7,5%, але це ніяк не масштабне стимулювання”, – йдеться в доповіді HSBC.
Примітно, що індикатор PMI, розрахований Markit/HSBC виріс до 51,9% у березні з лютневих 51%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас