У Криму скасували частину приміських поїздів в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму скасували частину приміських поїздів в Україну

Світ
915
З 1 квітня 2014 року скасував частину приміських поїздів, що з’єднують анексований Росією Крим з материковою частиною України.
Про це повідомляє прес-служба Придніпровської залізниці.
“З 1 квітня 2014 р. керівництво Кримської дирекції залізничних перевезень (невизнаної Кримської залізниці) відмінило або скоротило маршрути курсування кількох приміських поїздів, що обслуговуються поїздами Сімферопольського моторовагонного депо”, – йдеться в повідомленні.
В результаті прийняття цих рішень приміське залізничне сполучення з материковою частиною України змушене перериватися на станції Новоолексіївка, з Кримського півострова – на станції Солоне Озеро, що позбавляє людей, що проживають на території між Новоолексіївкою і Солоним Озером, можливості користуватися приміськими поїздами, – відзначили в прес-службі.
Зокрема, нелегітимне керівництво Кримської дирекції скасувало пару приміських поїздів сполученням Мелітополь-Новоолексіївка-Мелітополь, а також скоротило маршрути трьом парам приміських поїздів сполученням Сімферополь-Новоолексіївка-Сімферополь до/зі станції Солоне Озеро, ще двом парам – до/зі станції Джанкой, а парі приміських поїздів сполученням Джанкой-Вадим-Джанкой змінило на маршрут Джанкой-Армянськ-Джанкой.
У свою чергу, Придніпровська залізниця з метою виправити цю ситуацію, з 1 квітня призначила курсування двох щоденних приміських поїздів № 6915 сполученням Запоріжжя-2 – Сиваш та № 6914 Сиваш – Новоолексіївка, а з 2 квітня – ще двох поїздів № 6913 Новоолексіївка – Сиваш та № 6916 Сиваш – Запоріжжя-2, із збереженням усіх зупинок на ділянці Мелітополь – Сиваш.
Для забезпечення приміського залізничного сполучення на ділянці Новоолексіївка – Джанкой Придніпровська магістраль звернулася до нелегітимного керівництва Кримської дирекції залізничних перевезень з наступними пропозиціями: призначити по парі приміських поїздів на ділянці Мелітополь – Джанкой і Джанкой – Новоолексіївка із збереженням усіх зупинок, або дві пари приміських поїздів на шляху прямування до станції Солоне Озеро зі збереженням усіх зупинок та забезпеченням пересадки пасажирів з цієї станції в обох напрямках.
Водночас, в прес-службі Придніпровської залізниці повідомили про відхилення цієї пропозиції кримської стороною. «До вирішення питання про організацію митно-прикордонного огляду на ділянці Новоолексіївка – Джанкой з документальним визначенням тривалості зазначеного огляду в складах приміських поїздів», – цитує прес-служба повідомлення офіційної відмови.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас