СБУ з'ясує - про що Янукович домовився з Путіним за $15 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ з'ясує - про що Янукович домовився з Путіним за $15 млрд

Світ
6691
Кабінет Міністрів звернувся до СБУ за інформацією щодо домовленостей екс-президента України Віктора Януковича з президентом Росії Володимиром Путіним про виділення кредиту в розмірі $15 мільярдів, повідомляє урядовий портал 2 квітня.
У Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ нагадали, що про досягнення такої домовленості було публічно оголошено за результатами шостого засідання Російсько-Української міждержавної комісії, що відбулося 17 грудня 2013 року в Москві. При цьому, в Адміністрації Президента повідомили, що інформація про документальне оформлення даної домовленості в цьому відомстві відсутня. Немає її і в органах виконавчої влади.
У зв’язку з цим Кабмін звернувся до голови СБУ Валентина Наливайченка з тим, щоб СБУ надало уряду інформацію про нібито досягнуті домовленості.
«Враховуючи викладене, прошу вжити заходів для з’ясування обставин досягнення зазначеної українсько-російської домовленості, а також її нормативно-правового оформлення відповідно до законодавства України та надати відповідну інформацію Кабінету Міністрів України», – йдеться у зверненні до глави СБУ.
Нагадаємо, на засіданні Російсько-Української міждержавної комісії, що відбулося 17 грудня 2013 року в Москві, екс-президент України Віктор Янукович і президент РФ Володимир Путін уклали низку домовленостей, серед яких купівля Росією українських євробондів на суму в $15 мільярдів. Перший транш у розмірі $3 мільярдів був отриманий наприкінці 2013 року. Після лютневих подій в Україні, в результаті яких Янукович залишив країну, Росія припинила дію домовленостей.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас