У НАТО є всеосяжний план, як "забезпечити мир" в ситуації навколо України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НАТО є всеосяжний план, як "забезпечити мир" в ситуації навколо України

Світ
3697
Командувач збройними силами НАТО в Європі американський генерал Філіп Брідлав заявив, що Північноатлантичний альянс найближчим часом представить всеосяжний план із “забезпечення миру”, враховуючи ситуацію навколо України.
“Я вважаю, що ми вже розробили хороший план щодо забезпечення сталого повітряного простору. Думаю, у нас є план, який також дуже поєднується з необхідністю забезпечення стійкості в морському просторі”, – заявив генерал в інтерв’ю телеканалу Сі-Ен-Ен.
Він додав: “Зараз ми також ведемо напружене обговорення з нашими союзниками з питання про наземну складову, яка стане забезпеченням миру в сформованих нових умовах”.
Брідлав зазначив, що за цих умов “вкрай важливо представити повну картину (“забезпечення миру”- Ред.), включаючи повітряний, морський та наземний простір”.
“Ми представимо її протягом декількох наступних днів”, – запевнив генерал.
За його оцінками, Росії “достатньо 12 годин з початку операції (щоб здійснити вторгнення в Україну – Ред.)”, крім того, “вони (російські війська – Ред.) можуть розпочати вже зараз, якщо отримають наказ”.
Російські війська “представляють собою комбіноване угруповання з усім необхідним для того, щоб вторгнутися в Україну, якщо буде зроблений такий вибір”. Вони “володіють літаками, вертольотами – всією логістикою для успішного вторгнення, якщо їм це буде потрібно”, – сказав Брідлав .
Як повідомлялося, раніше він достроково вилетів з Вашингтона, де мав виступати в Конгресі, до Європи для координації дій з європейськими союзниками по НАТО.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас