США і ЄС допоможуть Україні з поставками газу через Польщу, Угорщину і Словаччину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і ЄС допоможуть Україні з поставками газу через Польщу, Угорщину і Словаччину

Енергетика
813
США і Європейський Союз допоможуть Україні з поставками газу через Польщу, Угорщину та Словаччину. Про це заявив державний секретар США Джон Керрі (на фото) за підсумками переговорів з верховним представником Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, передає “Голос Америки”.
“Ми працюємо в конкретних напрямках, щоб допомогти Україні з поставками газу з Польщі та Угорщини, а також прокласти для цього шлях через Словаччину”, – сказав держсекретар США.
Керрі звинуватив Росію у використанні енергетичних ресурсів в якості політичної зброї.
“Жодна нація не має права використовувати енергію як зброю з метою тиску. В інтересах кожного з нас мати достатньо енергетичних ресурсів для економіки, щоб гарантувати безпеку і процвітання наших народів. Ми не можемо дозволити, щоб енергію використовували як політичну зброю або інструмент агресії”, – додав він.
Нагадаємо, Міненерго України вже закликало європейську сторону прискорити організацію поставок газу в Україну через Словаччину в своєму листі до комісара ЄС з енергетики Гюнтера Оттінгера. Раніше Оттінгер заявив, що Словаччина готова розпочати реверс газу в Україну до кінця 2014 р. і зазначив, що досі залишаються технічні питання, а також економіко-фінансові та політичні перешкоди.
За матеріалами:
Голос Америки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас