Укргазвидобування" підрахувала, на скільки років вистачить її запасів газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укргазвидобування" підрахувала, на скільки років вистачить її запасів газу

Енергетика
1789
Запасів традиційного газу у найбільшої видобувної компанії України “Укргазвидобування” вистачить всього на 30 років.
Про це сказав голова правління “Укргазвидобування” Сергій Костюк.
“Якщо ситуацію залишити на тому рівні, як є, і зберегти обсяг видобутку в поточному режимі і підтримувати його, то, за нашими розрахунками, газу вистачить на 30 років. Якщо нічого не робити і не вкладати кошти в розвиток компанії, то обсяги видобутку газу будуть стрімко падати”, – заявив топ-менеджер.
Відзначимо, що теоретично, в Україні є також величезні запаси сланцевого газу. За останніми даними Управління енергетичної інформації США (EIA), його поклади можуть становити 3,6 трлн кубічних метрів. Такого об’єму при нинішньому споживанні вистачило б Україні на 70 років. Однак розробка родовищ сланцю та іншого нетрадиційного газу в Україні знаходяться на самій початковій стадії.
Також великі запаси можуть бути на шельфі Чорного моря. В енергетичній стратегії до 2030 року повідомляється про мінімум 4 трлн кубометрів. Втім, з фактичною втратою Криму Україна втратила і його перспективний шельф.
Нагадаємо, видобуток газу в Україні в 2013 році становив близько 21 млрд кубометрів, з яких більше 70% припало на “Укргазвидобування”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас