Число жертв сирійського конфлікту перевищило 150 тисяч осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число жертв сирійського конфлікту перевищило 150 тисяч осіб

Світ
743
Щонайменше 150 тисяч людей стали жертвами громадянської війни в Сирії, близько третини з них – мирні громадяни. Про це 2 квітня повідомляє Рейтер з посиланням на правозахисну організацію “Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини” (SOHR).
За даними організації SOHR, що базується в Лондоні й має широку мережу активістів, а також медичних джерел по всій Сирії, що реально кількість жертв становить, ймовірно, близько 220 тисяч осіб.
Спроби покласти край протистоянню, посадивши за стіл переговорів представників президента Башара Асада та опозиції, поки що були безрезультатними. Минулого тижня спецпосланець ООН по Сирії Лахдар Брахімі заявив, що переговори між сторонами конфлікту навряд чи відновляться в найближчому майбутньому.
Згідно з даними ООН станом на липень 2013 року, число жертв громадянської війни становило 100 тисяч осіб, проте в січні 2014 р. організація заявила, що більше не буде вести підрахунки, оскільки за недостатнього рівня безпеки на території країни це неможливо.
У SOHR заявили, що офіційно зареєстрували 150344 смерті з 18 березня 2011 року, коли урядові війська Башара Асада вперше відкрили вогонь по протестуючих, що закликали до реформ. В “Сирійському центрі моніторингу” заявили, що повстанці втратили убитими близько 38 тисяч осіб, включаючи бійців “Фронту Нусра”, філії “Аль-Каїди” в Сирії, а також угруповання “Ісламська держава Ірак і Леванту”, в якій перебуває безліч іноземних бійців.
Урядові сили втратили вбитими понад 58 тисяч осіб, включаючи членів проурядового ополчення, а також 364 бійці ліванського шиїтського руху “Хезболла” і ще 605 бойовиків-шиїтів, які прибули з-за кордону.
Крім жертв конфлікту, зазначає SOHR, 18 тисяч людей вважаються зниклими без вісті після затримання урядовими силами, і ще 8000 – після затримання або викрадення повстанцями.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас