Україна може отримати від Німеччини ще 45 млн євро - на стабілізацію економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може отримати від Німеччини ще 45 млн євро - на стабілізацію економіки

Казна та Політика
494
Україна може отримати додатково 45 мільйонів євро від Німеччини на стабілізацію економічної ситуації, повідомив статс-секретар Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку ФРН Фрідріх Китчельт.
Фрідріх Китчельт нагадав, що загальний обсяг фінансування, який отримала Україна за весь період співпраці з урядом Німеччини, становить 320 мільйонів євро. Він зазначив, що Україна повинна активніше і ефективніше використовувати надані кошти, оскільки 70 мільйонів євро фінансування залишаються неосвоєними.
Також німецький чиновник повідомив, що крім розширення фінансування, Німеччина готова надати Україні широку експертну допомогу, зокрема в рамках створення консультаційного центру.
Раніше повідомлялося, що Швеція висловила готовність цього року надати 25 мільйонів євро Україні на проведення реформ, зокрема у сферах, пов’язаних з верховенством права і захистом прав людини. Технічна допомога буде здійснюватися у напрямах посилення економічної інтеграції з Євросоюзом, встановлення демократичних цінностей та громадянського суспільства, що, зокрема, передбачає боротьбу з корупцією та протидію насильству, а також стосуватися питань енергоефективності та охорони навколишнього середовища.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас