Ярош пообіцяв повернути Україні ядерний статус у разі обрання президентом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярош пообіцяв повернути Україні ядерний статус у разі обрання президентом

Казна та Політика
582
Ярош у своїй передвиборчій програмі позначив ключові пункти, які має намір виконати у разі обрання його президентом України.
Одним з першочергових завдань Лідер партії “Правий сектор” Дмитро Ярош вважає припинення російської агресії, яке можливе, крім відновлення ядерного статусу, шляхом збільшення витрат на армію, знищення російської агентурної мережі на території України. Про це йдеться в його передвиборчій програмі, розміщеній на сайті Центральної виборчої комісії.
Основна мета Яроша – зламати кримінально-олігархічну модель і створити соціально орієнтовану державу з дієвим ринковим господарством.
Одним з першочергових завдань Ярош вважає припинення російської агресії, яке можливе, крім відновлення ядерного статусу, шляхом збільшення витрат на армію, знищення російської агентурної мережі на території України, ліквідації всіх проявів сепаратизму, налагодження співпраці з США і Великобританією, заборона трансляції антиукраїнських ЗМІ.
У зовнішній політиці він планує забезпечити вигідну співпрацю з Європейським Союзом і НАТО, безвізовий режим з ЄС, завершити демаркацію і делімітацію кордонів України, поглибити співпрацю з США, Китаєм, країнами південно-східної Азії і арабським світом.
Також лідер “Правого сектора” обіцяє надавати всебічну допомогу кримськотатарському народу, підтримку біженцям, захист прав українців на окупованій території, підготувати нову Конституцію, в якій, зокрема, передбачити механізм позбавлення громадянства.
Ярош має намір у разі обрання президентом оновити особовий склад силових органів, забезпечити незалежність суддів, провести люстрацію і атестацію чиновників, зменшити витрати держапарату і зробити його роботу прозорою, збільшити покарання за корупцію з довічним позбавленням права займати державні посади, прийняти закон про лобіювання та офіційну оплату прискорених процедур.
В економічній сфері, зокрема, лідер “Правого сектора” обіцяє зменшити кількість податків до трьох: 10% – з доходів фізичних осіб, 7% – на прибуток і 5% – на інвестиційну діяльність; обмежити втручання влади в економічні процеси і диверсифікувати джерела енергопостачань.
Також, в разі обрання президентом Ярош має намір провести реформи для децентралізації влади, у гуманітарній сфері, зокрема, залучати релігійні конфесії в процес духовного виховання молоді і подолання наслідків російського колоніалізму і комуністичного режиму, в соціальній сфері – забезпечити екологічну безпеку.
Як повідомлялося, Ярош задекларував відсутність доходів в 2013 році.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас