Україна отримає 25 млн євро технічної підтримки від Швеції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає 25 млн євро технічної підтримки від Швеції

Світ
432
Допомога буде виділена в рамках нової Стратегії співробітництва Швеції в сфері розвитку з країнами Східної Європи.
Королівство Швеції цього року надасть 25 мільйонів євро Україні на проведення реформ, зокрема у сферах, пов’язаних з верховенством права і захистом прав людини, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку України.
«Представники шведської делегації повідомили про 25 мільйонів євро технічної підтримки, яка буде надана Україні в поточному році в рамках нової Стратегії співробітництва Швеції в сфері розвитку з країнами Східної Європи. Загальна сума допомоги цим країнам на період 2014-2020 років становитиме 500 мільйонів євро», – йдеться в повідомленні.
У прес-службі пояснили, що технічна допомога буде здійснюватися у напрямах посилення економічної інтеграції з Євросоюзом, встановлення демократичних цінностей та громадянського суспільства, що, зокрема, передбачає боротьбу з корупцією та протидію насильству, а також стосуватися питань енергоефективності та охорони навколишнього середовища.
«Раніше виконання реформ в Україні викликало у нас розчарування, і тому технічна підтримка з боку Швеції була припинена. Проте сьогодні ми висловлюємо готовність продовжити співпрацю в цьому напрямку, – повідомив Надзвичайний і повноважний посол Швеції Андреас фон Бекерату.
Міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман зазначив, що впровадження децентралізації влади дозволить жорстко боротися з корупцією, розвивати громадянське суспільство, що дуже важливо на шляху розвитку України.
30 березня віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч з міністром міжнародного розвитку та співробітництва Королівства Швеції Хіллом Енгстрьом та Надзвичайним і повноважним послом Королівства Швеція в Україні Андреасом фон Бекерату, на якій обговорювалася ситуація в Україні.
Раніше повідомлялося, що міжнародні кредитори можуть надати Україні цього року $13,5 млрд.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас