США дадуть ЄС стільки газу, скільки буде потрібно – Обама — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США дадуть ЄС стільки газу, скільки буде потрібно – Обама

Енергетика
1865
Американська влада готова дати дозвіл на експорт природного газу із США в обсягах, які необхідні для щоденних потреб Європи, заявив президент США Барак Обама. За його словами, газ буде надходити на відкритий ринок.
Про це повідомляє Німецька хвиля. Кажучи про можливі подальші санкції проти Росії у зв’язку з українськими подіями, Обама заявив, що у центрі зусиль ЄС і США повинна бути енергетика. “Європі необхідно подивитися, як вона ще більше може диверсифікувати джерела поставок енергоресурсів”, – підкреслив американський президент.
Запровадження більш жорстких санкцій щодо Москви не може відбутися швидко, підкреслив Обама. У той же час, за його словами, російське керівництво помиляється, якщо вважає, що світ не думає про її дії в Україні. “Якщо Росія продовжить агресію в Україні, ізоляція Росії посилиться”, – сказав він, вказавши на можливість “розширення санкцій і серйозніших наслідків”. При цьому Обама зазначив, що “координація між США і Європою стосовно економічних санкцій проти Росії йде чудово”.
Разом з тим він висловив жаль, що деякі країни НАТО знизили свої видатки на оборону. “Кожен має вживати енергійні дії заради колективної оборони. Необхідно, щоб НАТО залишалася світовою силою, що заслуговує довіри”, – заявив Обама, наголосивши, що альянс “не може опиратися лише на США і Великобританію”.
Раніше повідомлялося, що країни G7 готові активізувати погоджені санкції проти Росії, якщо та продовжить ескалацію. Зокрема, сторони домовилися, що їхні міністри з енергетики розроблять заходи щодо зниження залежності від поставок російських нафти і газу.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас