Moody's перегляне рейтинги 6 великих банків Росії, і вже змінило прогноз ВТБ і Газпромбанку на "негативний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's перегляне рейтинги 6 великих банків Росії, і вже змінило прогноз ВТБ і Газпромбанку на "негативний"

Фондовий ринок
708
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s перегляне рейтинги шести великих російських банків, говориться в повідомленні агентства. Така дія пов’язана з поставленим раніше на перегляд суверенним кредитним рейтингом Росії.
Агентство включило до списку на перегляд з можливістю зниження рейтинги пріоритетного незабезпеченого боргу і рейтинги за депозитами Сбербанку, ВТБ, Газпромбанку і Россельхозбанку, а також рейтинги емітента АІЖК і Зовнішекономбанку.
Рейтинги цих банків будуть переглянуті після того, як буде переглянутий суверенний кредитний рейтинг Росії, а також після того, як експерти агентства оцінять готовність і можливість російського уряду надавати допомогу цим банкам у разі потреби.
Крім цього, Moody’s змінив прогноз за рейтингами фінансової стійкості ВТБ і Газпромбанку зі стабільного на негативний. Щодо ВТБ таке рішення, зазначає агентство, відображає труднощі, з якими банк може зіткнутися у зв’язку з більшим, ніж очікувалося, уповільненням темпів зростання економіки і погіршенням інвестиційного клімату.
ВТБ порівняно з іншими російськими банками більш вагомо представлений на міжнародному ринку, тому він може опинитися під сильним економічним тиском у зв’язку з нестійкістю ситуації. Щодо Газпромбанку таке рішення пов’язане з погіршенням якості активів.
Нагадаємо, Moody’s також включило до списку на перегляд з можливістю зниження довгострокових рейтингів Газпром і Роснефть.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас