Чим запам'ятався вівторок: "антикризові податки" Яценюка набули чинності, в Росії будуть підвищувати пенсійний вік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим запам'ятався вівторок: "антикризові податки" Яценюка набули чинності, в Росії будуть підвищувати пенсійний вік

3322
Нові “антикризові податки” Яценюка набули чинності
Закон “Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні” набув чинності у вівторок шляхом публікації в газеті “Голос України”. Зазначений документ проголосований разом з антикризовими поправками до держбюджету-2014 27 березня і входить в пакет, фінансову підтримку якому готовий надати Міжнародний валютний фонд та інші міжнародні кредитори.
Від сьогодні українці платитимуть пенсійний збір при купівлі валюти
В Україні вводиться обов’язковий пенсійний збір при операціях з купівлі валюти у готівковій та безготівковій формі за ставкою 0,5% від об’єкта оподаткування. Про це йдеться в Законі про запобігання фінансової катастрофи та створення умов для подальшого економічного зростання України, опублікованому в газеті “Голос України” і який набуває чинності сьогодні, 1 квітня.
У Росії будуть підвищувати пенсійний вік
У Росії необхідно підвищити пенсійний вік, щоб збалансувати пенсійну систему і знизити навантаження на бюджет, заявив міністр фінансів Антон Сілуанов. “Без прийняття рішень щодо пенсійного віку ми не пройдемо з таким рівнем пенсійної системи, не вийдемо ми на самодостатність пенсійної системи”, – зазначив Сілуанов.
  • В ЄС будуть видавати багаторазові візи терміном на 7 років, а також візи від 1 року, які можна продовжувати*
Єврокомісія схвалила внесення змін до візового кодексу Євросоюзу, за якими громадянам, які регулярно виїжджають в держави ЄС, що входять до Шенгенської зони, будуть видаватися багаторазові візи терміном на сім років. Про це повідомила єврокомісар з внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем. “Ми пропонуємо, щоб особам, які регулярно відвідують Європу, видавалися багаторазові візи терміном на сім років”.
Московська арифметика: ціна на російський газ для України сьогодні виросла на $117, а ціна його транзиту – подорожчала лише на 10%
Ціна на російський газ для України з другого кварталу збільшилася з $268,5 до $385,5 за тисячу кубометрів через тривалі неплатежі, заявив журналістам голова правління “Газпрому” Олексій Міллер. “Відповідно до чинного контракту на поставку газу, його ціна для України становитиме в другому кварталі $385,5. “Груднева” знижка на газ більше застосовуватися не може. Це зумовлено і випливає з невиконання українською стороною зобов’язань з погашення боргу за постачання газу в 2013 році і відсутністю 100% оплати поточних поставок, і, відповідно, збільшенням боргу за поставлений газ. Сума боргу на сьогодні становить $1,711 млрд”, – заявив голова “Газпрому”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас