Українцям на заздрість: молдавани зможуть їздити без віз до Європи вже з 28 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям на заздрість: молдавани зможуть їздити без віз до Європи вже з 28 квітня

Світ
4729
Громадяни Молдови зможуть подорожувати без віз до країн Європейського Союзу з 28 квітня 2014 року, заявив прем’єр-міністр республіки Юрій Лянке, повідомляють іноземні ЗМІ.
Молдавські громадяни зможуть без віз відвідувати країни – члени Європейського Союзу з Шенгензони (за винятком Великобританії та Ірландії), а також Румунію, Болгарію, Хорватію, Кіпр і чотири країни, що не входять до ЄС, – Норвегію, Ісландію, Швейцарію і Ліхтенштейн.
Молдавські громадяни зможуть подорожувати без віз до ЄС тільки на основі біометричних паспортів строком до 90 днів протягом шести місяців.
27 листопада 2013 року Європейська комісія запропонувала лібералізацію візового режиму для молдавських громадян, що мають біометричні паспорти, для короткострокових поїздок до Шенгенської зони – до 90 днів протягом шести місяців.
Пропозиція Єврокомісії була підтримана послами держав – членів ЄС 20 грудня в Брюсселі, і Європейським парламентом 27 лютого.
Пропозиція грунтується на результатах 5-го Звіту Європейської Комісії про прогрес виконання Плану дій ЄС-РМ щодо лібералізації візового режиму від 15 листопада 2013 р., який підтвердив, що Молдова виконала всі умови плану.
Раніше говорилося, що з кінця травня або на початку червня, молдавани зможуть подорожувати без віз до ЄС.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас