Виробництво обробленого молока в цьому році збільшилося на 17% - УКАБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво обробленого молока в цьому році збільшилося на 17% - УКАБ

Аграрний ринок
205
За січень-лютий 2014 року молокопереробними підприємствами України було виготовлено 151,8 тис. т молока обробленого, що на 17% перевищує аналогічні показники попереднього року. Про це повідомили УНН в асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ).
В асоціації відзначили, що в лютому цього року було вироблено 77,5 тис. т молока обробленого, тоді як в лютому 2013 року цей показник був менше на 22% і становив 63,6 тис. т.
В асоціації пояснили, що цього року спостерігалося зростання надходження молока на переробку від сільськогосподарських підприємств, адже вони збільшили виробництво молока на 6,2% порівняно з аналогічним періодом попереднього року.
“Це досить непоганий показник, враховуючи те, що поголів’я корів у сільськогосподарських підприємствах за відповідний період скоротилося на 2,7%. Це свідчить про зростання продуктивності корів, якому сприяють високі закупівельні ціни на молоко і прийнятні ціни на корми”, – додали в прес-службі.
Крім того, в УКАБ повідомили, що значно зменшилася цього року виробництво молока і вершків згущених – на 20%. Виробництво йогуртів та іншої кисломолочної продукції за результатами двох місяців становило близько 8,1 тис. т, що 2,3% менше показників попереднього року. Виробництво сирів практично відповідає показникам минулого року, спостерігалося тільки незначне зменшення виробництва сичужних сирів. Також мало місце значне зростання виробництва сиру – на 24%, порівняно з обсягами виробництва в січні-лютому 2013 року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас