Німецька прокуратура взялася за АЗС втікача Курченка - через відмивання грошей та ухилення від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька прокуратура взялася за АЗС втікача Курченка - через відмивання грошей та ухилення від сплати податків

Кримінал
1919
Прокуратура німецького міста Гера розслідує діяльність компаній Sparschwein Gas і Sparschwein Gas Handels, які управляють німецькими газовими заправками, що належать групі СЄПЕК Сергія Курченка. Про це пише Deutsche Welle.
У прокуратурі повідомили, що розслідування стосується відмивання грошей та ухилення від сплати податків. Воно було розпочато за заявою неназваного громадянина України, яка надійшла в листопаді минулого року.
Курченко придбав заправки Sparschwein Gas в кінці 2012 року. При цьому формально прізвище олігарха ні в яких документах не фігурує.
Власником заправок записана нідерландська компанія Stichting Depositary Donau Investment Fund, яка в свою чергу належить швейцарському трасту Stichting Manstichami. Інформацію про власників цього трасту отримати неможливо.
Нагадаємо, Генеральна прокуратура України оголосила підозру Курченку в розкраданні майна державної компанії “Укргазвидобування”. Крім того, МВС розслідує справу про розкрадання їм 33 тис. тонн бензину компанії “Нафтогаз України”.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас