З травня по листопад в Україні пройдуть військові навчання з партнерами з ЄС та НАТО - Рада схвалила допуск іноземних військ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З травня по листопад в Україні пройдуть військові навчання з партнерами з ЄС та НАТО - Рада схвалила допуск іноземних військ

Казна та Політика
2550
Верховна Рада прийняла за основу і в цілому закон “Про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2014 році для участі у багатонаціональних навчаннях”. За таке рішення проголосували 235 народних депутатів.
Цим законом пропонується встановити чисельність учасників навчань з української сторони в 2,5 тис. осіб і така ж кількість – від інших держав-партнерів, повідомив на пленарному засіданні перед голосуванням в.о. міністра оборони Михайло Коваль.
“Основна тематика навчань направлена на підготовку до участі в міжнародних операціях з підтримки миру і безпеки, гуманітарних та пошукових операціях на суші і на воді, а також захисту нашої держави”, – сказав він.
У свою чергу член депутатської групи “Економічний розвиток”, екс-міністр оборони Олександр Кузьмук повідомив, що навчання проводитимуться з травня по листопад на півдні України – в Миколаївській області, в акваторії Чорного моря, а також у західних регіонах – на Яворівському (Львівська обл.) та Ужгородському полігонах.
На забезпечення проведення навчань буде потрібно 15,8 млн гривень.
Відповідний законопроект був внесений головою Верховної Ради, в.о. президента України Олександром Турчиновим і зареєстрований 26 березня під № 4561.
“Рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2014 році для участі в українсько-польських навчаннях авіаційних підрозділів на рівні ескадрилей, українсько-польських навчаннях підрозділів військової поліції “Правопорядок-2014”, українсько-американських навчаннях “Репід Трайдент-2014”, українсько-польських навчаннях авіаційних підрозділів “Безпечне небо-2014”, українсько-американських навчаннях “Сі Бриз-2014”, багатонаціональних навчаннях “Світла лавина-2014”, багатонаціональних навчаннях гірничо-піхотних підрозділів “Карпати-2014”, українсько-молдавсько-румунських навчаннях механізованих підрозділів “Південь-2014” схвалити”, – йдеться в документі.
Закон має набути чинності після прийняття з дня його опублікування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас