Росія може вийти зі складу ПАРЄ - через тиск Заходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може вийти зі складу ПАРЄ - через тиск Заходу

Світ
1506
Росія покине ПАРЄ в разі, якщо справа дійде до голосування про позбавлення повноважень російської делегації в асамблеї. Про це заявив голова думського комітету з міжнародних справ Олексій Пушков.
За його словами, такий сценарій розглядається. Керівництво ПАРЄ про це знає.
Як очікується, сьогодні Держдума прийме заяву про ситуацію в Парламентській асамблеї Ради Європи.
Пропозиції проти російської делегації в проекті заяви охарактеризовані як “найбільш деструктивні”. А загальне ставлення розглядається як активні спроби зруйнувати канали та основи загальноєвропейського парламентського діалогу за участю Росії. Такий підхід “ніяк не сприяє вирішенню в ПАРЄ завдань щодо забезпечення прав людини, демократії та верховенства права”.
Держдума, – йдеться в тексті, – вважає таку ситуацію не відповідною ані нинішнім реаліям, ані потребам розвитку парламентаризму на всьому європейському континенті. Депутати закликають своїх партнерів протидіяти радикальному націоналізму, спробам нацьковування народів Європи один на одного і реанімації фобій “холодної війни”. Російські законодавці також відзначають, що відносини братніх народів Росії та України завжди залишаться дружніми, незважаючи на жодні провокації.
Проект заяви внесений на розгляд палати за підписом голови Держдуми Сергія Наришкіна.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас