Бізнес хоче провести атестацію чиновників, а не люстрацію - Рада підприємців при Кабміні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес хоче провести атестацію чиновників, а не люстрацію - Рада підприємців при Кабміні

Казна та Політика
405
В Україні потрібно проводити атестацію чиновників, для того, щоб виявити держслужбовців, причетних до корупції. Про це під час міжнародної конференції в Києві заявив голова Ради підприємців при Кабінеті міністрів Леонід Козаченко.
На думку Л.Козаченка, люстрація зазвичай має політичне або національне забарвлення, тому його пропозиція провести не люстрацію, а атестацію чиновників.
“Для нас найголовніше, щоб у владі були чиновники, які не будуть брати хабарі… Тут є два серйозних питання. Нам потрібно виявити людей, які порушували закон. Друге, дуже важливе, це те, щоб ті, хто прийдуть до влади розуміли, що якщо вони будуть продовжувати займатися брудними справами, з ними станеться те саме”, – вважає Л.Козаченко.
Л.Козаченко відзначив, що необхідно “відбілити” суспільство за допомогою усунення від державних справ людей, які були задіяні у корупції. Він повідомив, що найближчим часом від бізнесу представлять антикорупційну програму “100 днів”.
“Перший розділ цієї програми “100 днів” – це питання, пов’язані з атестацією… Друга частина – це низка законів, які потрібно прийняти і доповнити чинні. Їх близько 20”, – сказав він.
Л.Козаченко відзначив, що під час роботи над цією програмою враховували міжнародний досвід, зокрема, у сфері оцінки діяльності чиновників.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас