Україна через СОТ закликала Росію зняти заборону на експорт Roshen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна через СОТ закликала Росію зняти заборону на експорт Roshen

Фондовий ринок
871
Україна через Світову організацію торгівлі (СОТ) закликала Російську Федерацію негайно зняти торгову заборону на постачання до цієї країни кондитерської продукції української корпорації Roshen, введений Росспоживнаглядом наприкінці липня 2013 року, повідомило в понеділок, 31 березня, інформагентство УНІАН.
У своїй заяві на засіданні комітету СОТ з технічних бар’єрів в торгівлі 19-20 березня, Україна також вимагає від РФ конкретизувати причини, з яких були застосовані дискримінаційні заходи по відношенню до Roshen.
При цьому українська сторона підкреслила, що досі не отримала офіційного висновку про результати перевірки українських фабрик кондитерської корпорації, яку Росспоживнагляд здійснював у листопаді минулого року. До того ж, Україна нагадала, що у складі російської делегації під час тієї перевірки були присутні представники конкурента Roshen на російському ринку – корпорації «Об’єднані кондитери».
Українська сторона також заявила, що продукція Roshen була протестована в акредитованих лабораторіях, а результати досліджень відповідають російським вимогам до харчових продуктів. Виходячи з цього, Україна вважає, що введена Росією заборона на поставку кондитерських виробів української корпорації є дискримінаційною по відношенню до неї, а вимоги до її продукції є більш суворими, ніж до аналогічних товарів з Росії чи інших країн.
Наприкінці липня 2013 року Росспоживнагляд заборонив експорт до Росії продукції українських компаній корпорації Roshen у зв’язку з невідповідною якістю. Росспоживнагляд інспектував українські фабрики корпорації 21-24 жовтня, після чого довго відмовлявся надати протокол роботи, а потім заявив про невідповідність продукції Roshen санітарним вимогам Росії. Міністерство аграрної політики і продовольства назвало такий висновок неприкритою брехнею. Продукція Roshen досі не повернулася на російський ринок, а Росспоживнагляд продовжує наполягати на тому, що компанія не виконала його вимоги. В результаті торговельних обмежень Roshen на початку 2014 року закрив Маріупольську кондитерську фабрику.
Нещодавно Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо посадових осіб Міністерства доходів і зборів України, які підозрюються в тому, що безпідставно нарахували 118 мільйонів гривень фінансових санкцій для підприємств групи Roshen.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас