Від початку року від расистських нападів в Росії загинули сім осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від початку року від расистських нападів в Росії загинули сім осіб

Кримінал
561
Націонал-радикали в РФ вбили від початку року семеро людей – дані правозахисників.
Семеро людей загинули від початку 2014 року в Росії, внаслідок нападів на грунті ксенофобії та національної ненависті, повідомляють в правозахисному центрі “Сова”.
“Від початку року від расистських нападів постраждало не менше 29 осіб. Семеро людей загинули”, – сказали правозахисники.
“Сова” зафіксувала цього року нападу у дев’яти регіонах: Москві, Московській області, Санкт-Петербурзі, Володимирській, Іркутській, Сахалінській області, Карелії, Татарстані і Пермському краї.
“У березні 2014 від нападів ультраправих постраждало не менше 13 осіб – у Москві, Московській і Іркутської областях. Одна людина загинула”, – повідомили в “Сові”.
“Активність ультраправих минулого місяця виросла”, – заявили правозахисники.
За їх даними, за ксенофобну пропаганду в березні винесено сім вироків проти семи осіб у семи регіонах країни. “Всього з початку року за расистську та іншу ультраправу пропаганду було винесено не менше 24 вироків, якими було засуджено 25 осіб в 20 регіонах країни”, – повідомили в “Сові”
Раніше ця правозахисна організація заявила, що Москва і Санкт-Петербург лідирують за підсумками 2013 року серед російських регіонів за кількістю нападів на грунті ксенофобії. “Всього, за попередніми даними, в 2013 році від подібних нападів у 32 регіонах Росії загинули 20 людей і не менше 173 були поранені”, – сказали правозахисники.
9 грудня минулого року голова ФМС Костянтин Ромодановський визнав, що проблема ксенофобії та національної нетерпимості в Росії є. “На жаль, спостерігається збільшення випадків прояву нетерпимості та ксенофобії, що в кінцевому підсумку, призводить до загострення міжетнічних протиріч”, – сказав голова ФМС.
“Сова” веде незалежний моніторинг ксенофобії в Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас