Медведєв доручив терміново підключити Крим до російського інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв доручив терміново підключити Крим до російського інтернету

Світ
1381
На сьогодні, повідомив Дмитро Медведєв, доступ до державних каналів зв’язку Росії здійснює Міністерство оборони Російської Федерації. Імовірно, волоконно-оптичний канал будуватиме “Ростелеком”, якому Медведєв вже доручив забезпечення послуг зв’язку для держустанов в Криму.
За словами обізнаного джерела CNews, “Ростелеком” вже має вузол зв’язку в Анапі (Краснодарський край РФ), від якого буде не складно провести канал до Криму по дну Чорного моря.
Крім того, за неофіційними даними, влада опитала російських стільникових операторів на предмет можливості організації каналу до Криму. На запит відгукнувся МТС (володіє 100% дочірнього підприємства “МТС Україна”), який взявся організувати радіорелейний канал зв’язку. Водночас “Вимпелком” не став брати участь у цьому проекті, тому що в Україні працює “Київстар”, який разом з ним входить до холдингу Vimpelcom.
Офіційно ж оператори утрималися від розкриття подробиць в питанні організації волоконно-оптичного з’єднання між РФ і окупованим півостровом. В “Ростелекомі” повідомили, що готують свої пропозиції щодо Криму, але рішень поки що немає. У прес-службі МТС заявили, що взагалі нічого не знають про проект забезпечення кримського півострова каналом зв’язку.
Раніше також розглядався варіант прокладання оптоволоконного кабелю до Криму вздовж моста через Керченську протоку. Уряд РФ вже вирішив побудувати цей міст, але на це буде потрібно кілька років.
Залишається невирішеним питання з наданням в Криму послуг стільникового зв’язку. Нещодавно Роскомнадзор заявив, що стільникові оператори, що мають ліцензії на всю територію Росії, зможуть також працювати і в Криму. Це означає, що МТС, “Вимпелком” і “Мегафон” зможуть розпочати надавати послуги в Криму в стандартах 3G і LTE. Також у стандарті LTE зможе працювати і альянс “Ростелекома” і Tele2.
Однак українська влада не визнає відділення Криму і обіцяє ввести санкції проти компаній, що працюють на цьому півострові. У цьому випадку МТС і Vimpelcom, швидше за все, вирішать піти з Криму, залишившись на території України.
За матеріалами:
cnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас